חשיפת תינוק לאור מספוטים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/11/2015 | 00:08 | מאת: רוני

האם חשיפת תינוק בן ארבעה חודשים לאור מספוטים מסנוורים במשך מספר דקות עלולה לגרום נזק לעיני התינוק (לרשתית)? האם ספוטים מסוכנים לתינוק?

07/11/2015 | 20:48 | מאת: ד"ר דורון נוימן

קרוב לוודאי שלא. כדי שאור יגרום נזק לרשתית הוא צריך לחמם אותה לטמפרטורה של כ60 מעלות בערך, לגרום דנטורציה של החלבונים. הרשתית מקוררת על ידי זרם הדם, ונמצאת בתנועה קבועה, כך שקשה לאור שנכנס, שממוקד על ידי המערכת האופטית של העין לנקודה, להגיעה לטמפרטורה משמעותית לאורך מספיק זמן בנקודה אחת. (לכן למשל ה"לייזרים" האדומים שמשמשים לציין נקודות על מסך בהרצאה לא מסוכנים). כדי לגרום נזק, צריך אור חזק ואחיד (למשל לייזר קוהרנטי) או אור חזק וממוקד מאד (כמו יאג לייזר שמשמש להסרת קרומים בעין), או להסתכל באופן מכוון לאורך זמן במקור אור אדיר, כמו בשמש (sun gazing). בקיצור- לא לדאוג. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה