תרגילי עיניים לשיפור הראיה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/10/2015 | 21:09 | מאת: שירה

הבת שלי, כיום בת 10, התחילה להרכיב משקפיים לראיה מרחוק לפני כשנתיים. המרשם הראשון שלה היה 2.25- בשתי העיניים (למיטב זכרוני, אני לא מצליחה למצוא את המרשם). כיום כבר המרשם שלה הוא 3.75- ו- 3.50-. אני מודאגת מהקצב בו משתנה הראיה שלה, ורציתי לדעת אם יש תרגילים לעיניים או דרך אחרת לחזק את העיניים על מנת לעצור את הדרדרות הראיה שלה. קראתי על תרגילים שונים שבהם אמורים להסתכל לחילופין על עצם קרוב ועל עצם רחוק (לשנות את הפוקוס כל כמה שניות). האם תרגילים כאלה אכן עוזרים? האם לחילופין יש סיכוי שהם יזיקו או יחלישו את העיניים עוד יותר? האם יש לכם המלצות לתרגילים אחרים שיכולים לעזור? תודה!

18/10/2015 | 15:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשירה שלום, לא הוכח שתרגילים כאלו שאת מתארת, או אחרים, מעכבים התקדמות קוצר ראיה. קראי קצת על הנושא, ובעיקר על השימוש באטרופין מהול. זה נושא רחב שעוסקים בו הרבה מאד. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה