משקפיים לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/10/2015 | 13:25 | מאת: הילה

שלום רב, לעידו בן 9 חודשים, נמצא בבדיקה כי יש לו 8+ ו7+ פלוס וצילינדר והוא נדרש להרכיב משקפיים. לבדיקה הגעתי אחרי שהבחנתי שמדי פעם עדיין יש לו פזילה, או יותר נכון עין ימין "גולשת" לכיוון האף כשעייף או חולה. כמה שאלות בנושא: 1. מה זה אומר הספרים האלו, מה רואה או לא רואה תינוק עם מספר כזה? 2.מה טווח הטעות של הבדיקה, כי אלו נראים לי מספרים גבוהים ואין שום דבר בהתנהגות של הילד המעיד כי ראייתו לא טובה עד כדי כך 3. האם זה יכול להשתנות בעתיד? 4. אם אפשר, כמה טיפים להסתגלות תינוק בגיל כזה למשקפיים.

18/10/2015 | 15:55 | מאת: ד"ר דורון נוימן

1-אלו מספרים גבוהים. התינוק יכול לראות טוב לפרקי שמן קצרים, במחיר של מאמץ ניכר והשברות לפזילה. רוב הזמן לא מצבע את המאמץ הזה ורואה מטושטש. 2-בבדיקה טובה טווח הטעות קטן מאד. זה לא ממש משנה כי ברוחק ראיה אנחנו מתחילים בין כך בתיקון חלקי. 3-כן. 4-להקפיד שמרכיב, תתפלאי לראות שיסתגל מהר מאד. (אם המספרים אכן נכונים.) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה