דלקת עיניים נגיפית בילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/09/2015 | 19:27 | מאת: מרי

הילדה אובחנה כסובלת מדלקת על רקע אדנו וירוס. קראתי באינטרנט שלפי המחקרים יש יותר נזק מאשר תועלת בשימוש בסטרוידים. וגם שימוש באנטיביוטיקה לא מוצדק כי הסיכוי לזיהום משני הוא מינורי. . לא הייתי רוצה לטפטף סתם לילדה קטנה סטרוידים כאשר התועלת שנויה במחלקות. .מה עליי לעשות ? תודה

29/09/2015 | 14:29 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למרי שלום, על כל טיפול רפואי ניתן לקרא באינטרנט דיעות לכאן ולכאן. עניינית- כל מה שכתבת לגבי סטרואידים ולגבי אנטיביוטיקה הוא נכון, רק שזו לא כל התמונה. מה שאת צריכה לעשות (לדעתי) זה להניח שגם הרופא המטפל יודע את כל הדברים האלו, ולהשאיר לו לשקול את כל השיקולים ולהמליץ על טיפול, אותו את מבצעת לפי ההוראות. דר. נוימן. (אישית, גם אני מטפל באדנו וירוס בתערובת של סטרואידים ואנטיביוטיקה) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה