טשטוש ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/09/2015 | 20:48 | מאת: אילנית

דר נוימן שלום רב ביתי בת 10 . במאי האחרון התלוננה שכאשר היא נמצאת בחדר מדעים שהוא מלא פלורוסנטים כאשר היא מעתיקה מהלוח ומורידה את הראש לכתוב היא רואה מטושטש היינו אצל רופא עיניים. הוא בדק חדות ראיה ואמר שיש צילינדר קטן לא משמעותי והכל תקין. עכשיו כששבה ללימודים היא מתלוננת על אותה בעיה גם בכיתת האם. אני רוצה לציין. שאלה ימים מאד חמים והיא כמעט לא שותה. האם זה יכול להיות כתוצאה מירידת לחץ דם? שבלוח היא רואה חד אבל כשמתכופפת לכתוב רואה מטושטש? נתתי לה בבית להעתיק. מספר פעמים והכל היה בסדר אשמח לשמוע את דעתך בנושא תודה

29/09/2015 | 13:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאילנית שלום מה שאת מתארת נשמע כמו חולשה של יכולת המיקוד לקרוב, דבר שמתבטא בעיקר במעבר מרחוק לקרוב. (העתקה מהלוח בילדים,או ניסיון קריאה תוך כדי צפייה בטלוויזיה במבוגרים). צריך לבדוק את זה, ואם אכן זה המצב, יכול להיות שיש צורך מבשקפים לעבודה לקרוב. (זאת בהנחה שרופא העיניים בדק עם טיפות הרחבה ושלל מצב של רוחק ראיה לא מתוקן) דר. נוימן

30/09/2015 | 06:16 | מאת: אילנית

דר נוימן תודה רבה אכן הרופא לא עשה הרחבת אישונים רק בדק חדות ראיה מה זה רוחק ראיה לא מתוקן?לא הבנתי הילדה ציינה בפני שזה קורה כי היא אוהבת להתקרב מאד למחברת כשמעתיקה והיא שמה לב שאם מתרחקת כמה סמ אחורה היא רואה בסדר בבדיקת חדות ראיה הכל היה תקין מה דעתך?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה