פזילה בתינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/09/2015 | 13:40 | מאת: אריק

שלום, בני בן 8 חודשים עם פזילה כלפי פנים לסירוגין רוב הזמן עין אחת פוזלת והשניה נראית תקין (בדר"כ עין ימין פוזלת יותר) חלק מהזמן הוא לא פוזל לפעמים שתי העיניים פוזלות כלפי פנים. בגיל 6 חודשים היינו אצל רופאת עיניים (בעל שם) שראתה שיש פזילה ושיש גם רוחק ראיה (מספר 3 נראה לי). רופאת העיניים אמרה שבינתיים מחכים ושאם לא יסתדר ינסו משקפיים או ניתוח. המעקב הבא שלנו מתוכנן לדצמבר שבני כבר יהיה בן שנה. רציתי לדעת: 1. האם וכמה הזמן משחק לרעתי פה? (קראתי שרצוי לעשות ניתוחי פזילה לפני גיל שנה...) האם יש עדיפות לנתח עד גיל כלשהו? מה עדיף יותר? האם יש השפעה כלשהי על סיכויי הצלחה של הניתוח או משהו אחר? 2. בהנחה שעושים ניתוח, איך בדיוק אפשר לתקן מצב של פזילה לא קבועה. (לדעתי גם זווית הפזילה לא קבועה, לפעמים יותר גדולה ולפעמים פחות) אשמח לתשובתכם, אשמח מאוד אם תוכלו גם לפרט...

02/09/2015 | 18:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאריק שלום, אני מניח שהרופאה בעלת השם אצלה הייתם היא רופאת עיניים כללית, ולא רופאת עיניים לילדים. אם אכן יש פזילה "אמיתית" ,ולא רק רושם של פזילה, אין לחכות עם הטיפול. דווקא פרק הזמן הזה שבין גיל חצי שנה לגיל שנה הוא קריטי להתפתחות מערכת הראיה, חיבור דו עיני וכדומה. דר. נוימן

02/09/2015 | 20:20 | מאת: אריק

היינו אצל נוירואופטלמולוג. אין רושם, כבר אז היא ראתה פזילה (יכול להיות שהיא הניחה שזה בגלל רוחק ראיה והחליטה לחכות...) אתה יכול להסביר למה פרק הזמן בין חצי שנה לשנה הוא קריטי עבור משקפיים\ניתוח תיקון פזילה ואם עושים לאחר גיל שנה? גיל שנתיים? בנוסף, אשמח אם תוכל להתייחס גם לשאלה השניה ששאלתי. בשורה התחתונה מה אתה מייעץ לי? להקדים את התור כמה שיותר מהר? בכל מקרה נראה לי שינסו קודם להתאים משקפיים ולא למהר לנתח (וזה בטח עוד כמה חודשים שצריך לחכות...)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה