משקפיים לילד בן 7

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/08/2015 | 22:08 | מאת: מלי

ד"ר נכבד שלום רב, בני בקרוב בן 7 עשה בדיקת ראיה לפני כניסתו לכיתה א' , בה נמצא שלא רואה טוב ומשם הופננו לבדיקה אצל מומחה באורטופטיקה. בבדיקה נקבע שהמספרים שלו הם: Re: 7.75-3.00*25 LE: 7.00-2.75*160 אני ובעלי איננו מבינים בנושא, איננו סובלים מבעיות ראיה והנושא מאד חדש לנו, אך כל מי שמכיר את בני סובר שאין סיכוי שיש לו מספר גבוה כזה. אמנם נוכחנו לדעת שהוא אכן לא רואה טוב דברים רחוקים אבל מקרוב רואה ממש טוב, מרכיב למשל חלקי פאזל קטנים, אוהב להתעסק בלגו צבעוני וקטן ורואה טוב מאד לדעתנו מקרוב. לא נופל או נתקל בדברים. האם יתכן שיש טעות בבדיקה? האם עלינו להיבדק שוב או לעשות משהו נוסף??? לציין שקיבלנו מרשם זמני למשקפיים עם מספר קטן יותר 4.75 ו 4.00 על מנת שיסתגל ואחכ נעלה את המספר. האם כדאי לבדוק לפני שירכיב אותם? מה אתה ממליץ לעשות? בכבוד רב ובתודה מראש על תשובתך, אמא מודאגת

02/09/2015 | 14:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למלי שלום, כמובן שאני לא יכול לאשר או לשלול את הממצא בלי לבדוק את העיניים, אבל: 1-יתכן בהחלט שהילד יהיה 7+ אם צילינדר כזה, ולא תבחיני בבעיה רק על ידי התבוננות ב"כמה טוב הוא רואה דברים" או איך הוא עושה פאזל. 2-אם זה אכן המספר, הוא בהחלט חייב להרכיב את המשקפיים. 3-מקובל להתחיל במספר נמוך יותר, כמו שהמליץ הרופא שלכם, כדי להקל על הילד את ההסתגלות למשקפיים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה