בן 5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/08/2015 | 21:05 | מאת: Helen

שלום, בני בן ה 5 היה לפני כחודש בבדיקת עיניים ראשונה ועשו לו הרחבת אישונים. בבדיקה אמרו שיש לו צלינדר נמוך ושייתכן שעם הזמן זה יסתדר. קבעו לן בדיקה נוספת בעוד כחצי שנה. מאז שהוא נבדק, העיניים שלו מאוד רגישות לאור שמש, לסבון (אל סבון לתינוקות) ולמי בריכה. הוא ממש צורח מצריבה בעיניים והן נעשות אדומות מאוד. בנוסף, הוא מתלונן שאינו רואה טוב בטלויזיה. האם יש קשר לבדיקה שעבר? כי לפני כן הוא לא התלונן. האם מומלץ ללכת לבדיקה נוספת בקרוב או להמתין חצי שנה כפי שאמרו לנו?

29/08/2015 | 16:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

להלן שלום, שתי שאלות נפרדות. 1-התופעות שאת מתארת, לא יכולות להיות (למיטב הבנתי), קשורות לעובדה שנבדק או שקיבל טיפות הרחבה. (האפקט שלהן חולף תוך זמן קצר, ולא כולל רגישות לסבון וכדומה. 2-אם אכן הממצא הוא צילינדר קטן וסימטרי, חצי שנה המתנה זה סביר.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה