רוחק ריאה. האם יתכן שיפור

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/08/2015 | 17:35 | מאת: פרח

שלום רב, בתי בת ה 8 מרכיבה משקפיים מגיל 3 . המספרים הם + 4.75, + 3.5. בהתחלה הייתה גם פזילה בעין אחת וקרוב לשנה הילדה סגרה עין אחת. כעת הפזילה איננה, בתי עולה לכיתה ג' והמצב טוב ויציב. שאלתי היא האם רוחק ריאה יכול להשתפר עם הגיל? במה זה תלוי? האם ישנם דרכים לשפר את הריאה (להקטין את המספר) תודה מראש פרח

18/08/2015 | 18:24 | מאת: פרח

שכחתי לציין שבתי מרכיבה משקפיים באופן סדיר קבוע החל מגיל 3. היום היא בת 8 והמספר לא השתנה (לא השתפר). האם זה תקין? האם צפוי שיפור ומתי?

19/08/2015 | 13:16 | מאת: ד"ר דורון נוימן

רוחק הראיה משתפר (המספר יורד) מעצמו בחלק מהמקרים. אין משהו שאת יכולה לעשות כדי לזרז את זה או להגדיל את הסיכוי שזה יקרה דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה