כפל ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/08/2015 | 12:12 | מאת: jehan

שלום לך ד"ר נוימן הבת שלי בת 17 התחילה לסבול מכפל ראיה מלפני שנה וחצי התאשפזה בבית חולים וולפסון ואם אתה זוכר אתה טיפלת בה אני כמעט בטוחה שאתה זוכר את המקרה שלה כי היה ונשאר מקרה מוזר שעד היום לא מוצאת לו פתרון אני מזכירה לך שעשינו לה בירור מקיף גם בנורולוגיה וגם עיניים והכול יצא תקין היום היא אחרי 2 ניתוחים לתיקון הפזילה שהצליחו להקטין באופן משמעי את גודל הפזילה אבל הכפל נשאר השאלה שלי היא כזו אז אתה דיברת איתי על אפשרות לניתוח שמשאירים חוט בעין וכשהיא ערה אפשר לכוון את החוט הזה השאלה שלי היא כמה זה יעיל הניתוח הזה ומה אחוז ההצלחה שלו ואם אפשר קצת אינפורמציה על הניתוח הזה ואני מעונינת שאתה תעשה לה את הניתוח הזה אז איך עושים את זה? תודה לך מראש

16/08/2015 | 18:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל jehan שלום, זוכר אותה היטב. לא ידעתי שנותחה בנתיים. בניתוח עם התפר הניתן להתאמה משאירים שריר אחד עם קשר זמני, שניתן למחרת להזיז אותו, ואז מזיזים אותו עד שאין יותר ראיה כפולה. אחוז ההצלחה טוב יותר מאשר בניתוח רגיל, אבל לא מובטח. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה