הורדת משקפיים לילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/08/2015 | 13:31 | מאת: אורי

שלום רב, הבן שלי מרכיב משקפיים לאחר בדיקה אצל רופא עיניים מומחה שקבע לפי המספרים הבאים כי הוא חייב משקפיים רפרקציה CYL -2.25 CYL -1.25, SPH +2.75, SPH +2.00 בבדיקה שנעשתה בשבוע שעבר גם כן עם הרחבת אישונים נמצא SPH +2.50 וגם בעיין השנייה, CYL -2.25' CYL -1.25 הרופאה קבעה שאין צורך יותר במשקפיים, לציין כי בדקה ראייה לרוחק עם המשקפיים שלו , וגם אופטומטריסטית בדקה עם משקפיים מיוחדות. אני ממש בהתלבטות האם להוריד לו את המשקפיים או לא? כדי שלא תהיה לו עיין עצלה, כמו שיש לי. האם ללכת לחוות דעת שנייה? אודה לתשובתך.

16/08/2015 | 19:10 | מאת: ד"ר דורון נוימן

באמת קצת גבולי בגלל ה 2.25 אסטימטיזם בעין שמאל. אם בדיקת חדות הראיה נמצאה בבדיקה תקינה ושווה בשתי העיניים, אפשר אולי להסתפק במעקב צמוד בלבד. רק מי שבודק אותו כולל כל הפרמטרים (חדות ראיה, פזילה וכו) יכול להמליץ לך במדוייק)

16/08/2015 | 22:30 | מאת: אורי

תודה על תגובתך, להלן פרטים נוספים\ חדות ראייה, עין ימין: DISTANCE CC 6/9 הערות: BE6/7.5 STREO GROS SINGLE LEA עין שמאל: DISTANCE CC 6/9 אין פזילה מקטעים קדמיים תקינים, דיסקות תקינות, רפלקס מקולרי שמור האם לאור כל הנתונים האלה נראה לך שיש מקום להוריד לילד לגמרי את המשקפיים? מהו מעקב צמוד?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה