התייעצות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/08/2015 | 15:20 | מאת: אמא

שלום רב דר נוימן, בני בן חצי שנה. נשלחנו לפני כחודש בערך מטיפת חלב להתייעצות עם מומחה עיניים עקב פזילה. היינו אצל רופאה שקבעה פזילה משמעותית ומרשם למשקפיים של: OD +4.75 ,OS +4.00 .עוד באותו שבוע הלכנו לחוות דעת שנייה אצל מומחה ולאחר בדיקה מקיפה נתן מרשם למשקפיים של OS +3.5-1.0*15 OD+4.5-0.5*15 פלוס טיפול ברטיות לפזילה (מתחלפת). ביקורת בעוד כארבעה חודשים שם יוחלט גם אם יש צורך בניתוח .החלטנו ללכת עם המרשם הזה (עם הצילינדר). העניין הוא ואין לי מושג אם יש קשר שכבר שבוע שלם ,טרם הופעת המשקפיים, כאילו חלה רגרסיה משמעותית בהתנהגות שלו. הוא אינו מחייך אלינו בכלל לא משנה כמה אנחנו מנסים לדובב אותו ולא מתמקד עלינו עם המבט. ברצוני לציין כי היה חייכן מאוד ואין מצב שהיה מביט בנו ולא מחייך או מגרגר ומוציא קולות. ממש כאילו ילד אחר... חשבתי שעם קבלת המשקפיים אולי יחול איזשהוא שינוי... קיבלנו אותם אתמול וההתנהגות אותה התנהגות לא מחייך, לא מתמקד בנו בכלל. כן עוקב אחר חפצים כשאני מזיזה אותם מולו , אך לא מיישיר אלינו מבט בכלל וגם כשכן לרגע, לא מחייך בכלל. כאילו לא רואה אותנו זאת התחושה. ברור שמשהוא אינו כשורה. חוץ מזה התנהגות רגילה... לא יודעת מה לחשוב מאוד מוטרדים וזקוקים להכוונה תודה :)

16/08/2015 | 18:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא ברור לי הקשר בין השינוי בהתנהגות והעובדה שזקוק למשקפיים. (היה זקוק להם גם קודם). בהחלט יש מקום לבדיקה וייעוץ בהקדם, הייתי מתחיל אצל רופא הילדים שלו. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה