בדיקת עניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/08/2015 | 10:40 | מאת: חודש וחצי

שלום. היינו בבדיקת עניים אצל רופא בעקבות חוסר תמידי בקשר עין וצניחת עפעף קלה . בסיכום נרשם שדה ראייה בקונפרונטציה עדיין לא מגיב רק בוכה כשמאירים באור על עניו. בנוסף נרשם תבחין הצל תקין. בוכה מאור חזק. תנועות אופקיות מלאות ללא פזילה מקרוב. מפתח עניים משמאל קטן מימין. רציתי לדעת מה זה אומר שדה ראייה בקונפרונטציה. ומה כן ניתן לבדוק בעניים לתינוק בגיל שלו.

16/08/2015 | 18:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל (?) שלום 1- לא ניתן לבצע בדיקת שדה ראיה בקונפרונטציה לפני גיל 4-5 שנים! (כן ניתן לבדוק תגובה להצגת חפצים באיזורים שונים של שדה הראיה, אבל גם זה לא בגיל זה. 2-בגיל זה בודקים האם ואיך עוקב, תגובה ל"סרט נע" OKN (מראה אם יש או אין תהליך של ראיה), לגובה לקירוב יד או חפץ, וכמובן בדיקה מלאה של העיניים ושל "מספר" המשקפיים. לפי כל אלו מניחים אם הילד רואה וכמה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה