נזק לראייה בעקבות שריפת דברים עם זכוכית מגדלת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/08/2015 | 10:12 | מאת: שלומי

שלום. ילדי רוצים לשחק בחוץ עם זכוכית מגדלת ולשרוף ניירות, עלים וכו' (לא נמלים חוח) אנו מקפידים שהם ירכיבו משקפי שמש כשהם עושים זאת. רציתי לשאול האם ישנה סכנה לנזק בלתי הפיך לראייה בעקבות הבהייה הממושכת בנקודת האור המאוד בהירה שזכוכית המגדלת מייצרת. (גם עם משקפי שמש) אני זוכר שאני כילד עשיתי זאת הרבה פעמים וללא משקפי שמש. לא זוכר בעיות בראייה אח"כ...

08/08/2015 | 23:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

נקודות האור שזכוכית המגדלת יוצרת על משטח היא אמנם בהירה, אך לא יכולה לחמם את הרשתית לרמה שתגרום נזק. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה