צלינדר לילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/07/2015 | 15:20 | מאת: נב

שלום רב, בעקבות המלצה מבדיקת הסקר בטיפת חלב לקחתי את בתי בת השנתיים לבדיקה אצל רופאה עיניים. בבדיקה עלה כי יש לה צלינדר של 2.0 בעין אחת ו-2.5 בעין השניה. שתיהן במישור 90. (הבדיקה נעשתה לאחר הרחבת אישונים והמתנה של שעה) האם זה מפריע לתפקוד? האם מומלץ לחכות או כבר לעשות לה משקפיים בגיל הזה? (ואם מחכים - האם יכול להיגם נזק או התדרדרות...) תודה.

03/08/2015 | 11:29 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לנב שלום, המלצה ספציפית לטיפול (כן או לא משקפיים) יכול לתת מי שבדק את המטופל. בעקרון, זה צילינדר גבולי בגיל הזה. אם לא משקפיים כבר, אז לפחות מעקבת צמוד (ביקורת למספרים בעוד 6 חדשים, ולהחליט לפי המהלך.) המתנה לא תקגון נזק במובן של החמרה בצילינדר, אבל כן יש סכנה להתפתחות עין עצלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה