אלרגיה בעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/07/2015 | 19:24 | מאת: שלי

שלום לך אני רוצה להתייעץ בקשר לביתי בת ה3 שסובלת כבר יותר מחצי שנה רצוף ממש מדלקות בעיין ימין ורגישות עזה מאוד לאור, העיין שלה מסונוורת ומכווצת מאוד. בהתחלה קיבלנו טיפות אנטיביוטיות צילוקסן וזה נעלם ושוב חזר אחרי שבועיים ואז פנינו לרופאת עיניים פרטית שמצאה ממצאים פפילארים בשתי העיניים ואמרה שזו אלרגיה ושלא כדאי לעשות בדיקות אלרגיה כי אלרגיה בעייניים היא לא לאוכל אלא לאבקנים ואין טעם. היא רשמה טיפות אנטיהיסטמיניות patanol וטיפות סטרואידיות loteprednol וג'ל carbomer. אני מאוד חוששת לשים טיפות סטרואידיות בעיניים...כי זה מעלה לחץ תוך עייני ומסוכן ומה ניתן לעשות כדי להבריא מהאלרגיה ולא רק להלחם ב"כיבוי שריפות"? האם יש סכנה לעיין כל עוד אני לא שמה כלום מלבד האי נוחות? האם הגיוני שאלרגיה תהיה רק בעין אחת ולא בשניה? תודה מקרב לב על התשובות

03/08/2015 | 10:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשלי שלום, בכללי, אין טעם להתייעץ עם רופא ואחר כך להחליט איזה חלק מהטיפול עושים ואיזה לא.(כל תרופה יש לה את הסכנות שלה, וסטרואידים במינון נכון ותצחת השגחת רופא לא יגרמו לעליית לחץ או לקטרקט, והם טיפול מקובל מאד ויעיל.לדלקת אלרגית משמעותית). לא ניתן לענות לך על השאלות שקשורות בנכונות האבחנה בלי בדיקה, סה"כ תגובה אלרגית בהחלט באה בחשבון, אם כי יש כמובן אפשרויות נוספות. נסי לפנות אל דר. ויקי דאי, שמנהלת מרפאה למחלות עיניים דלקתיות בתל השומר. (מקבלת פרטי ודרך מכבי, אם אני לא טועה). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה