נבוס בקשתית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/06/2015 | 12:42 | מאת: יריב

שלום רב, כמה שבועות לאחר לידתה של תינוקת התגלה כתם בקשתית העין, לאחר בדיקה שעברה התינוקת התגלו המימצאים שיש לה נבוס בקשתית, המימצאים של הבדיקה להלן: חדות ראייה-עוקבת היטב ועושה פיקסציה בכל עין בנפרד תנועת עיניים-מלאות ותקינות ללא פזילה שדה ראייה:על פי דיוק סקדות בכל עין בנפרד,שדה היקפי ללא פגם גס עפעפיים:מפתח סימטרי סגמנט קדמי:לחמיות שקטות, קרניות זכות ל.קשקטה, אישונים שווים מגיבים שווה לאור,בקשתית שמאל נבוס שטוח בשעה 6ללא עיוות האישון ועם טרנאילומינציה טובה של הסקלרה בלימבוס (מנורת סדק) עדשות וקרקעית: אחרי מידרמיד -עדשות זכות קרקיות בהירות תקינות רפרקציה בגדר הנורמה פלוס בכל עין השאלה שלי לאור המימצאים כל כמה זמן מומלץ לעקוב ואיזה בדיקה בדיוק לעשות בפעם הבאה, בתודה מראש

28/06/2015 | 14:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליריב שלום, מי שכתב את סיכום הבדיקה הנ"ל לתינוק חייב להיות רופא עיניים ילדים מצוין ויסודי,(שם?) שיודע היטב מה הוא עושה. פשוט תסמוך עליו ותמשיך את המעקב לפי ההוראות שלו, אין טעם להפריע לו על ידי הוראות מיובאות מהרשת. דר. נוימן

02/07/2015 | 21:19 | מאת: יריב

שלום-רב, אני מעריך את חוות הדעת של אותה הרופאה(את השם שלה מעדיף לא לחשוף כאן בפרהסייה, אם תרצה אז הפון שלי מופיע בפרטים), על כל פנים יש דרישה מההורים למעקב אחרי הנבוס, מעקב על סמך מה לעזעזל? אותה הרופאה ביקשה שההורים יתעדו את הנגע במצלמת הפון שלהם, לי זה נראה קצת מוזר שלא לאמר חובבני, השאלה אם לילוד בגיל של כמה חודשים נהוג לערוך אולטרא סאונד קדמי שיגדיר בדיוק מירבי את הנבוס ואז תהיה לנו נקודת ייחוס והתחלה לשם מעקב עתידי, אני טועה במשהו? תודה על התייחסותך להודעתי הקודמת

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה