מספר 3.5+

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/06/2015 | 11:08 | מאת: מיקי

בני בן ה-6 החל לפזול רגעית פנימה, בבדיקת עינים אצל רופאת עיניים נמצא: באישון צר 3.5+ ובאישון מורחב 5+. ניתנו לו משקפיים 3.5+. העדשות במשקפיים מגדילות מאוד את העיניים. כיצד ניתן לקטין את מראה העיניים דרך העדשה?

24/06/2015 | 20:43 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיקי שלום. לא ניתן להשפיע על ההגדלה של עדשה בכח נתון. אפשר לייצר עדשה דקה יותר על ידי שימוש בחמרים בעלי מקדם תשבורת גבוה יותר, אבל ההגדלה נובעת מהכח של העדשה. (מה"מספר" שלה). שימוש בעדשות מגע (לא שאני ממליץ על זה בשלב זה, אבל אופציה לעתיד) פותר לגמרי את הבעיה. בשיחות חברים, שמש שגריר לנושא של בדיקת עיניים מלאה בגיל שנה כולל הרחבת אישונים. אם זה היה מתגלה אז, היה אמנם עם משקפיים מאז, אבל לא היה נשבר לפזילה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה