פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/06/2015 | 22:16 | מאת: ח

שלום דוקטור. בילדותי עברתי ניתוח לתיקון פזילה (בגיל 3). כעת נולד לי ילד מתוק טהוא בן 4 חודשים. לצערי נראה לי שירש את הפזילה.. האם בגיל כזה אפשר לאבחן פזילה? באם גם הוא יצטרך ניתוח, באילו גילאים הדבר מבוצע? ואשמח להסבר קצרצר על פזילה ותורשה. אם אני נולדתי עם פזילה, באיזו הסתברות ילדי ירשו את זה?

22/06/2015 | 21:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל "ח"? שלום, אפשר וצריך לאבחן פזילה בגיל זה. גיל הניתוח שונה לפי סוג הפזילה וחומרתה. יש בפזילה מרכיב תורשתי. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה