צינורית דמעות חסומה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/06/2015 | 23:24 | מאת: מיכל

שלום בני בן שנה סובל הרבה מדלקות והפרשות באחת העינים, ב2 חוות דעת נאמר לנו שמדובר בצינורית דמעות חסומה 1. מה האפשריות חוץ מניתוח? האם עיסוי יכול לעזור? (ניסינו לחיצה אצל מומחה, הבעיה לא נפתרה, אולי אפילו החמירה קצת) 2. האם ניתן/כדאי לדחות את הניתוח כדי לאפשר פתיחת הצינורית באופן טבעי? עד מתי אפשר לדחות את הניתוח? 3. איך בוחרים מנתח? תודה

22/06/2015 | 20:59 | מאת: ד"ר דורון נוימן

1-פרט ללחיצה על ידי מישהוא מיומן (שסיכויי ההצלחה שלה בגיל זה קטנים), אני לא מכיר דרך פרט לפתיחה כירורגית. 2-ניתן לחכות עוד. יכול להפתח לבד גם מעבר לגיל שנה, הסיכוי קטן יותר. 3-המלצות?? דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה