צילינדר ללא מספר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/06/2015 | 12:22 | מאת: cyrcle

שלום בני כמעט בן 7 אובחן ע"י רופא עיניים עם צילינדר גבוה בשתי העיניים( 4 )ללא מספר משמעותי . הוסבר כי עליו להרכיב משקפיים וצויינה החשיבות של העניין לפחות עד גיל 9 עד אז מתפתחת מערכת הראייה . שאלתי היא: האם תהיה בעייתות במידה ויסיר את המשקפיים בהפסקה או במשחקי ספורט? . מתאמן כדורגל באופן קבוע מה השלכה של אי הרכבת המשקפיים כל הזמן ? והאם יכול להסב נזק ? האם הצילנד יכול לרדת עם השנים, נניח אחרי גיל 9 האם יש בכלל סיכוי שאולי לא יצטרך משקפיים , או שבשל הצילינדר הגבוה לא הגיוני ? ( כי מספר גבוה אין לו ). הוא כבר מראש הודיע לי שאין לו בעיה להרכיב את המשקפיים בכיתה אך לא מוכן להרכיב בהפסקה או במשחקי ספורט ואני חוששת מהעניין של הרכבת המשקפיים לסירוגין יעשה לו נזק . תודה תודה מראש

13/06/2015 | 15:48 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל cyrcle? שלום, 1-הצילינדר הוא חלק מהמספר, כך לאין קשר ל"אין לו מספר" 2-קשה לדעת אם שגיאת התשבורת שלו (ה"מספר" אם תרצי, שבמקרה שלו זה צילינדר) תרד בעתיד, ייתכן מאד שלא. 3-לא ציינת מה חדות הראיה עם ובלי תיקון. 4-אני מניח שלא יהייה נזק בזה שיוריד בזמן ספורט, אם כי הייתי מעודד אותו להרכיב כל הזמן. דר. נוימן

14/06/2015 | 10:52 | מאת: cyrcle

שלום ד"ר ותודה על תגובתך . לאחר בדיקה נוספת אצל המומחה עיניים הותאמו לו משקפיים עם צילינדר 2.5 בכל עין , איתם הגיע ל 6/9 . בנוסף הומלץ לנו לשים רטייה על כל עין לסירוגין למשך 3 שעות ביום, יום אחד עין שמאל , יום אחרי עין ימין , שכן לפי הרופא יש לו שתי עיניים עצלות . כמובן שנפעל לפי המלצת הרופא והבנתי שלגיל יש תפקיד מכריע ומאוד חשוב לטפל לפני גיל 9 . שאלתי היא :מה בעצם אנחנו מצפים לראות בביקור הבא בעוד 3 חודשים לאחר הטיפול ברטייה ובמשקפיים ? שיפור כלשהו ? כיצד יהיה ניתן למדוד אותו ?. תוך כמה זמן רואים תוצאות בטיפול ברטייה ? איך אפשר לאבחן שהעין כבר לא עצלה ? אני מאוד מודאגת ורוצה לדעת שיש סיכוי טוב לטפל בנושא העין העצלה ושאני נותנת לבני את הטיפול המיטבי . תודה מראש

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה