צילינדר אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/05/2015 | 15:35 | מאת: יעל

שלום, בתי בת ארבעה וחצי חודשים, התפתחות מוטורית תקינה כלומר שוכבת על הבטן בנוחות חוצה את קו האמצע ומושיטה יד לצעצועים ומכניסה איתם לפה. היי מאוד ורבלית ומקשקשת המון. שמנו לב כי לעיתים קרובות קשה ליצור איתה קשר עין והיא ממעיטה בחיוכים. לאחר בדיקה אצל נוירולוג שסבור שכל העיניין הוא על בסיס ראייה נשלחנו נדבקנו עיי רופאת עיינים מומחית לילדים שאמרה כי יש לה צילינדר ומספר קטן. בגלל שלפעמים ניתן ליצור איתה קשר עין וכשזה קורה היא מגרגרת ומקשקשת איתנו הם החליטו לחכות ולראות כיצד היא תתפתח והאם בסך הכל מדובר במערכת ראיה שמבשילה מאוחר. מאז עברו שבועיים ואני לא מרגישה שינוי.היא ביתי הרביעית ואני חייבת לציין שהיא מתפתחת בצורה רגילה לחלוטין מלבד החוסר עיקביות בקשר עין והחיוכים המעטים מאוד. רציתי להבין האם יכול להיות שבגלל צילינדר היא לא רואה את הפנים שלנו בברור ולכן לא מחייכת אלינו? הדרך הכי קלה לגרום לה לחייך היא מגע , ברגע שאנחנו מטפלים אותה ולשים אותה היא מחייכת וצוחקת עם קול. האם זה מעיד על בעיית ראייה? תודה!

18/05/2015 | 21:06 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום אם בדיקת העיניים הייתה תקינה לחלוטין, והצילינדר אכן קטן, לא שם הבעיה. כן יכול להיות, וזה די שכיח, שמערכת הראיה שלה מבשילה לאט מכרגיל. במקרה כזה תראי שיפור בתפקודי הראיה במהלך השבועות הקרובים, ותראה כרגיל בסופו של דבר דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה