עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/05/2015 | 15:41 | מאת: יוסי

אתאר את מצב העיניים המוזר אצלי. יש לי רטרקציה מימין ופטוזיס ממש קל משמאל. עברתי פעמיים תיקון רטרקציה בימין והרטאקציה חזרה לקדמותה. לפי הנראה אין לי פזילה כלפי פנים עו חוץ, אך שמתי לב בעין שמאל שעיגול העין השחור נמצא קצת כלפי מעלה מאשר ימין שבמרכז. האם זו סוג של פזילה? העיניים מתפקדות כיחידה אחת? ולכן המוח חושב שמכיוון שגלגל עין שמאל נמצא למעלה קצת בהשוואה לימין הוא פותח יותר את עפעף ימין? האם ניתוח פזילה בשמאל יתקן גם מיקום שמאל ויגרום לתקינות ימין ולא תהיה רטרקציה?

18/05/2015 | 15:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליוסי שלום, מסוג השאלות שלא ניתן לענות עליהן בלי בדיקה מדוקדקת של הפזילה ומנח העפעפיים. יש סיכוי שהכל משני למנח העפעף לאחר הניתוחים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה