צילנדר גבוה אצל ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/05/2015 | 10:46 | מאת: ריקי

דר נוימן שלום רב, אתמול היינו בבדיקה שגרתית של רופא עיניים עם בני בן ה3.5 והתגלה צילנדר גבוה (נדיר) לדברי הרופא שהפנה אותנו לשניידר לבדיקה בטיפות חזקות יותר. כתוב בהפניה צילנדר 2 ובעין אחרת 4.5 ואבחון astigmatism ו amblyopia . שאלתי ברשותך האם יש סיכוי שלא יצורך משקפיים ויהיה אפשר לתקן את זה בדרך אחרת או לחילופין המצב ישתפר מעצמו? ו- האם זה אומר שבני לא רואה ? כי הגננת קראה לנו במיוחד לשבח את הצטיינותו היוצאת דופן בצורות ראיה מרחבית צבעים וציור... אני לא אשקר שלקחתי את זה מאוד קשה דווקא מהמקום שאני הייתי עם ליקוי ראיה קשה בתור ילדה ואיני רוצה שבני יסבול כמוני. סליחה על האורך אודה מאוד לתשובתך בברכת שבת שלום ריקי

03/05/2015 | 14:12 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לריקי שלום, הבדל כזה בצילינדרים בהחלט יכול לגרום לעין עצלה אם הילד לא יטופל במשקפיים. לא מדובר בבעיה נדירה, אסטיגמטיזם לא סימטרי הוא אחד הגורמים החשובים לעין עצלה, לצד פזילה ורוחק ראיה. הגננת לא מזהה בעיה כי הילד מתפקד מלא מבחינת חדות ראיה על ידי שימוש בעין הטובה, (זו בעצם הסיבה שליקוי הראיה "מתפספס" לעיתים קרובות, ולכן צריך לבדוק כל ילד בגיל שנה בדיקה מלאה כולל הרחבת אישונים וקביעת המספרים, כדי לאתר את אלו שצריכים טיפול בזמן, לפני שמפתחים עין עצלה). ראיית צבעים וודאי אינה קשורה לחדות ראיה. דר. נוימן

03/05/2015 | 17:41 | מאת: ריקי

האם קיימת אפשרות שהבעיה תפתר בלי משקפיים או תפתר לאחר תקופת הרכבת משקפיים?

03/05/2015 | 21:15 | מאת: ד"ר דורון נוימן

העין העצלה או האסטיגמטיזם?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה