שק דמעות חסום- לטפל?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/04/2015 | 12:19 | מאת: אתי

שלום רב בני בן 4 חודשים מהלידה עין שמאל אדמדמה בעפעף, יש הפרשות צהובות וריסים דבוקים מכך רופא ילדים אמר שזה שק דמעות חסום ולעזוב את זה עד איזה גיל לעזוב את זה? האם יש צורך ללכת לרופא עינייים? תודה מראש

03/05/2015 | 13:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאתי שלום, זו לא בדיוק התמונה של חסימה בדרכי הדמעות. 1-העפעף בדרך כלל לא אדום (אולי קצת, כתגובה לגרוי מההפרשות), וצריכה להיות גם דמעת, בנוסף להפרשות. אם אכן חסימה, הרוב עוברים לבד עד גיל שנה. אפשר לנסות לפתוח בלחיצה על ידי רופא שמיומן בזה. מי שלא נפתח עד גיל שנה, נזקק בדרך כלל לפתיחה בהרדמה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה