פזילה בזמן פעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/04/2015 | 04:42 | מאת: שלי

שלום, אני בחורה בת 30. בזמן פעילות ספורטיבית מאומצת אני מדי פעם פוזלת בעין ימין )שמתי לב לכך לאחר שצפיתי בתמונות מהאימון שלי) הפזילה נמשכת כשנייה או שתיים וחוזרת על עצמה לאורך כל האימון. רציתי לדעת האם וכיצד ניתן למנוע את הפזילה? בנוסף האם הפזילה מעידה על בעיה רפואית?

26/04/2015 | 12:18 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלי שלום, מעניין. להערכתי את צריכה להתחיל בזה שתעברי בדיקת עיניים מלאה כולל הערכת פזילה מלאה. צריך לארות אם באמת יש פזילה, ואם כן, איזו. לפזילות שונות יש טיפולים שונים. אל תשכחי להביא תמונות שבהם רואים בבירור את הפזילה. (תמונה טובה היא במבט ישר (כלומר רואים שווה את שתי האזניים, אין הטיית ראש לצד), ועדיף עם פלאש, כדי שיראה החזר אור בעין.) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה