בדיקת ראייה לתינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/04/2015 | 11:36 | מאת: ליאור

שלום רב, לבתי בת ה8 חודשים התנפחה עין ימין, הלכנו לרופא ששאל האם העין עצומה בדרך כלל, הסברתי שכן, שזה גנטי ורבים מהמשפחה עם עין אחת שקצת יותר עצומה מהשנייה. שלח אותנו לרופאת עיניים, שהסבירה שלא יכולה לשים לה טיפות ולבדוק אותה מכיוון שהתינוקת מצוננת ואז לא יהיה אפקטיבי. בדקה אותה עם פנס והעבירה חפץ מצד לצד ואמרה שהעין היותר עצומה בסדר אבל העין השנייה דווקא פוזלת ועצלה וגם לא רואה בה טוב.. שלחה אותנו למרפאת פזילה לבדיקות וביקשה לחזור אליה כשהתינוקת לא תיהיה מצוננת בכדי לבצע את הבדיקה עם הטיפות. אני מוכרחה לומר שנלחצתי מאוד, אני לא הבחנתי בשום פזילה. האם ניתן לקבוע ע"פ בדיקה ללא טיפות שהילדה לא רואה טוב בעין? האם בדיקה כזאת יכולה לאבחן את הראיה? ואם באמת יש איזו שהיא בעיה מה הטיפול שמתאים לתינוקת בת 8 חודשים? תודה מראש

14/04/2015 | 16:41 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללאור שלום, בהחלט צריך בדיקה עם טיפות. אני לא יכול לחשוב על קשר כלשהו בין העובדה שהילד מנוזל ובין הבדיקה עם הטיפות. (פרט לעובדה שאלו שני דברים לא נעימים לילד...) דר. נוימן

14/04/2015 | 16:55 | מאת: ליאור

תודה על התשובה המהירה!!! האם הבדיקה שעשתה ללא המכשירים יכולה לאבחן?

18/04/2015 | 12:12 | מאת: ד"ר דורון נוימן

יכולה, אבל יכולה בקלות להחמיץ רוחק ראיה משמעותי ובוודאי פתולוגיה תוך עינית. אין לזה ערך. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה