אופטילסט לתינוק בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/03/2015 | 12:01 | מאת: מורן

שלום, היינו היום אצל רופא עיניים עקב גירוד ואדמומיות מזה כשבוע. הוא איבחן דלקת אלרגנית ורשם אופטילסט. האם ניתן לתת את הטיפות בגיל הזה? כתוב שבדכ לא נותנים מתחת לגיל 4. תודה

04/04/2015 | 19:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיטב ידיעתי (אני לא משתמש באופטילסט בדרך כלל), אופטילסתט שייך לתרופות שלא נבדקו לפני שיווק בילדים בגיל פחות מארבע, אך לא נמצא שנגרם נזק בילדים, ויש רופאים שמשתמשים גם בגיל זה. יש לא מעט תרופות, שבגלל שיקולים של עלויות (מליוני דולרים), לא נבדקו לסיבוכים ותופעות לוואי בקבוצות מסויימות (ילדים, נשים בהריון וכדומה). זה לא אותו דבר כמו תרופה שאסורה לשימוש בקבוצה מסויימית בגלל תופעות לוואי ידועות. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה