טשטוש ראיה וחוסר פרופורציה לבת 6

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/03/2015 | 22:06 | מאת: סיגלית

שלום. בתי בת ה-6 עברה מחלת חום לפני כשבועיים, ומאז (באופן מיקרי או לא) מתלוננת פעם או פעמיים ביום על "בעיה" בעיקר כשהיא עייפה, שהיא רואה דברים רחוקים מכפי שהם באמת, או שהראש שלי כשאני עומדת רחוקה ממנה נראה גדול מהרגיל, היום אפילו שהאותיות נראות קצת מטושטשות או לא באותו הגודל בספר שקראה בערב. קבעתי תור לרופאת עיניים לשבוע הבא, אבל אני מודאגת.... ממה דבר כזה יכול לנבוע ?

24/03/2015 | 17:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסיגלית שלום תלונות מאד לא שיגרתיות. קשה לי לחשוב על מנגנון ברור, לעיתים ברוחק ראיה לא מתוקן יש שינויי גודל, לפי כמה "פלוס" שהילד נותן. נראה מה יהייה בבדיקה, צריכה לכלול הרחבת אישונים ובדיקת משקפיים. דר. נוימן

24/03/2015 | 17:57 | מאת: סיגלית

שכללה את כל מה שאמרת, ורופאת העיניים לא מצאה שום ממצא. הפנתה בכל מקרה לנוירולוג ילדים, ואני תוהה אם דבר כזה יכול להיות על רקע ריגשי (בדיוק עברתי הפלה ורמת הלחץ בבית די גבוהה בשבועות האחרונים).

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה