קטרקט מולד

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/03/2015 | 12:30 | מאת: ליה בן שושן

בוקר טוב, הבת שלי ביום שישי הקרוב תהיה בת 5 חודשים. בגיל 3 חודשים עברה 2 ניתוחים להסרת הקטרקט... כיום אני שמה לה עדשה שזה ממש לא נוח, נופלת לה העדשה כל יומיים, כי לבד אני ובעלי לא יכולים, אז צריך להתרוצץץץ לבית חולים כדי שיחזירו לה את העדשה, אתה בטח מכיר את התופעה, הייתי בביקורת היום אצל הרופא, רופא מקסים שאמר שיתייעץ עם הפרופסור להשתלת עדשה קבועה, העין הלא בריאה קטנה יותר מהבריאה, אני קצת פוחדת, אך זאת האופציה היחידה...אפשר קצת הסבר על ההשתלה, האם יש לי ממה לחשוש? תודההה

24/03/2015 | 18:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לליה שלום נראה לי שהקושי נובה מהתאמת עדשת המגע. אין שום סיבה שהעדשה תיפול לעיתים קרובות (אם היא מותאמת נכון), וודאי שגם את וגם בעלך יכולים ללמוד להכניס ולהוציא אותה בקלות יחסית, מנסיון של הרבה מאד מקרים. פני למר איון הר ברעננה (אופטומטריסט ילדים שמתאים לי עדשות מגע לילדים אחרי ניתוח קטרקט או בעיות אחרות כבר שנים רבות) רוב הסיכויים שיצליח להתאים לכם עדשה שלא תיפול בקלות, ושתוכלו להכניס ולהוציא אותה לבד. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה