ילדה בת ארבע עם גירוי מתמשך בעיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/03/2015 | 19:46 | מאת: קובי

בתי בת הארבע סובלת יותר משבועיים מגירוי מציק בשתי העיניים ("גרגירים") שמוביל לשפשוף שלהן. רופאת משפחה נתנה מרשם לטוברקס שלא עזר כלל. רופא עיניים בדק אותה לפני כשבוע ומצא שטיפול מסוג זה אינו יעיל במצבה שכן הבעיה היא ויראלית ולא דלקתית כמדומני. עם זאת לא חל שיפור במצבה. על אף שהיא לא משתדלת שלא לשפשף פעמיים-שלוש ביום היא נתקפת צורך עז לגרד ומתלוננת על הגירוי. כאמור, היא ילדה בת ארבע, מבקרת בגן וקשה לה וגם לנו לשלוט לחלוטין בצורך לגרד. אציין גם שלמיטב זכרוני הגירוי החל בעין אחת. אחותה בת השבוע וחצי נבדקה היום ונמצא כי עיניה בריאות. אשמח לדעת איזה טיפול להעלים את הגירוי או לכל הפחות להקל עליה כך שימנע הצורך לשפשף. תודה, קובי

20/03/2015 | 16:14 | מאת: קובי

בהמשך לשאלתי - יש לנו בת נוספת בת שבועיים. לפני מספר ימים זיהינו אדמומיות מסוימת על עפעף עין שמאל. אתמול ביקרנואצל רופא עיניים בעינינה שטען שאין לה כלום. מאז ישנה הצטברות חוזרת ונשנית של הפרשה צהובה מעינה השמאלית והנפיחות והאדמומיות גדלו. אנו משתמשים במגבוני עיניים לישלים לניגוב העין כמו גם צמר גפן רטוב. העפעף עצמו אדום במיוחד באיזור שקרוב לריסים שבצד האף. נשמח לעצה היות ואין שינוי במצב הבת הגדולה ומצב הבת הקטנה הורע.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה