ילד בן שנה וחצי עם קולובומה + עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/03/2015 | 12:17 | מאת: טובטוב

שלום, בני בן שנה וחצי . בגידל חודשיים גילינו כי יש לו קולובומה בעין שמאל . לאחר בדיקה הרופא עיניים אמר שהקולובומה היא רק בקשתית ולא פוגעת בראיה. לאחר כשנה באחת מהביקורות תגלתה לו עיין עצלה בשמאל . ( ממה שהבנתי יש הבדלי ראיה בין 2 העיניים ) ואמרה לנו לחזור בעוד 4 חודשים לביקורת - אולי זה ישתפר ואם לא - משקפיים. השאחלה שלי היא- בבשירה עשים הרחבת אישונים. אישון שמאל בשל הקולובומה גם ככה יותר גדול - האם עניין הקולובומה לא משפיע על תוצאות הבדיקה ? אשמח להסבר :-) תודה

18/03/2015 | 17:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הקולובומה (העובדה שהאישון לא עגול) לכשעצמה לא משפיעה על איכות בדיקת הראיה או בדיקת מספר המשקפיים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה