פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/03/2015 | 11:04 | מאת: עמי

ד"ר שלום רב , לפני 10 שנים סבלתי מפזילה מאוד מינורית,לכן עברתי ניתוח פזילה עם adjustable sutures בשתי העיניים לפני חודש ימים ראיתי לצערי שהפזילה חזרה לי אקזוטרופיה, עדיין לא בולט ובכל זאת מאוד מפריע לי . בעקבות כך פניתי לרופא שניתח אותי ולמרות שעין ימין קצת בורחת לי כלפי חוץ ועין שמאל הכול תקין הוא מתכוון להחליש את השריר בעין שמאל בטענה שלפני 10 שנים הוא חיזק את השריר העליון בעין שמאל במקסימום וכדי שעין מצד ימין לא "תברח "החוצה , צריך לנתח את עין שמאל. כמו כן לא כל כך המליץ לעבור את הניתוח וציין שסיכוי הצלחה עומד על 70% יש לי שתי שאלות 1.האם יש יתרון לרופא שניתח אותי בעבר(10שנים) שינתח אותי שוב כי רשום לו איזה שרירים הוא חיזק וכ"ו ובמידה וכן האם תוכלי להגיד לי באחוזים ? 2.האם 70% זה סיכוי טוב בסוג כזה של ניתוחים, או לדעתך המקצועית זה לא אחוז גבוה של סיכוי הצלחה ולכן לא מומלץ לעבור את הניתוח . נ.ב חייב לציין שלמרות שאולי רוב היום לא רואים את זה כולל אשתי , זה מפריע לי מאוד (פרפקציוניסטית) ,כמו כן לצערי פריזמות ותרגילים לא יעזרו לבעיה שלי . בתודה מראש עמי

18/03/2015 | 17:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעמי שלום, 1.האם יש יתרון לרופא שניתח אותי בעבר(10שנים) שינתח אותי שוב כי רשום לו איזה שרירים הוא חיזק וכ"ו ובמידה וכן האם תוכלי להגיד לי באחוזים ? --לא מאד משמעותי, גם הוא זוכר אותך רק מהרישומים, אבל לפי מה שאתה מתאר עשה לך עבודה טובה מאד (10 שנים ללא פזילה) ולמה להחליף? 2.האם 70% זה סיכוי טוב בסוג כזה של ניתוחים, או לדעתך המקצועית זה לא אחוז גבוה של סיכוי הצלחה ולכן לא מומלץ לעבור את הניתוח . --אחוזי ההצלחה בניתוחי פזילה הם בכל מקרה בסביבות ה75-85 אחוזים, כך שזה לא משנה. גם לך האחוזים לא כל כך משנים, אתה מקרה אחד ולא קבוצה. (100% הצלחה או 100% כשלון). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה