אישון לא עגול לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/02/2015 | 20:50 | מאת: טל

שלום, בני בן 4 חודשים. בגיל שבועיים וחצי שמנו לב שיש הבדל קטן בגודל בין האישונים שלו אישון שמאל היה קטן יותר מימין. היינו אצל רופא עיניים שאמר שזו בעיה אסתטית בלבד ושנבוא למעקב בגיל 4 חודשים. כמה ימים אח"כ שמתי לב שהאישון השמאלי לא עגול במלואו (כאילו חסרה לו חתיכה קטנה). הגענו השבוע לביקורת, הרופא שראה את האישון שאינו עגול במלואו שלח אותנו לעשות אולטראסאונד לעין על מנת לבדוק שאין ציסטה בעין. וגם טען שבטוח שהוא לא רואה טוב בעין השמאלית וזה עלול לגרום לעין עצלה. אני מאוד מוטרדת, מה זה אומר ציסטה? ולמה שצורת אישון תצביע על דבר כזה? וגם על פניו נראה שהילד רואה מצוין, הוא עוקב תופס עצמים וכו'. אשמח לקבל את דעתך

01/03/2015 | 10:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לטל שלום, מסוג השאלות שאי אפשר לענות עליהן בלי לבדוק את העין. יש מספר פתולוגיות אפשריות באישון בילוד, והן נבדלות לפי המראה שלהן ולפי ממצאים מלווים בעין. העובדה שההתנהגות הראייתית תקינה, לא שוללת אפשרות של ליקוי בעין אחת. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה