מספרים גבוהים מאוד לילד בן 6

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/02/2015 | 07:39 | מאת: קייט

שלום, לבבני בן 6 אובחן צילינדר 5 בשתי העיניים ומספרים +6 בשתי העניים. צירים 10 ו 170. חדות ראיה 6/15 ו 6/18 רציתי לדעת בבקשה, לפי הסטטיסטיקה מה הסיכויים לשפר חדות ראיה בגיל הזה? יכול להיות שהוא ישים משקפיים וחדות הראיה לא תשתפר ובנוסף המספר ימשיך לגדול? הבנתי שמספרי פלוס עולים עד גיל מסוים ואז מתילים לרדת. עד איזה גיל עולים ומאיזה גיל מתחילים לרדת בדר"כ? תודה רבה,

26/02/2015 | 22:14 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לקייט שלום, 1- הוא כמובן צריך להרכיב את המשקפיים כל הזמן. 2-יש בגיל זה עדיין סיכוי טוב לשיפור של הראיה (עם המשקפיים). 3-המספרים אכן יורדים בחלק מהילדים במהלך הילדות והנערות, אך זה שונה מילד לילד, לא תלוי בהרכבת או אי הרכבת המשקפיים, ואין לנו שום שליטה על התהליך, כל שהייתי מציע לא להתעסק בשאלה אם ומתי ירד המספר (ודאי לא לפני הילד, זה משדר שהמשקפיים הם דבר שלילי שצריך להפטר ממנו), אלא בשיפור חדות הראיה המתוקנת (עם המשקפיים). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה