ילד בן שנתיים ו 5חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/02/2015 | 09:14 | מאת: א

שלום הבן שלי בן שנתיים ו 5 חודשים ואתמול ביצענו לו בדיקת ראייה התוצאות היו בעין ימין רוחק ראיה של +4 צילינדר -2.50 בעין שמאל רוחק ראיה +4.5 צילינדר -2.50 הרופאה אמרה לנו שהוא צריך להרכיב משקפיים. זה קצת מוזר כי אנחנו לא מרגישים שיש לו בעיות ראיה בכלל והוא רואה מצוין מבחין בכל דבר קטן מהחלון או בתוך הבית. האם הוא צריך באמת ללכת עם משקפיים כל הזמן במצב הזה ובגיל הזה?

26/02/2015 | 22:09 | מאת: ד"ר דורון נוימן

כן. כדי להסתכל לקרוב (מה שילד בגילו עושה כל הזמן כמעט) הוא צריך "לתת" 7+, (במקום 3+ בילד שאין לו רוחק ראיה), וזה יותר מידי גם בגיל זה. עלול לפתח פזילה או עין עצלה (או גם וגם ) אם לא יהיה מתוקן במשקפיים כל שעות הערנות. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה