קטרקט לילד שעולה לכיתה א

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/01/2015 | 11:48 | מאת: karin

שלום, אבקש להתייעץ לגבי סגירת העין הבריאה במשך היום בזמן שהילד בבית הספר? מה עושים סוגרים בבית ספר הילד לא יראה כמעט כלום לילד שלי יש קטרקט מולד בעין שמאל שעבר ניתוח בגיל חודש ומאז אני מרכיבים לו עדשת מגע וסוגרים 8 שעות את עין ימין כדי למנוע עין עצלה וכדי לאמץ את העין החולה עכשו הוא עולה לכיתה א שנה הבאה ואני לא יודעת מה לעשות לשלוח אותו בלי כיסוי לעין? אחרי בית ספר הוא יהיה עייף... יש המלצות בבקשה? תודה

21/01/2015 | 22:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לקארין שלום, רק הרופא הטפל שמכיר את כל הפרטים (חדות ראיה בכל עין עם ובלי התיקון למשל) יכול לל לך תשובה טובה. בכללי, בגיל 6, לאחר 5 שנות סגירה, קרוב לודאי שהמצב כבר יציב מבחינת עין עצלה. דברי עם הרופא המטפל. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה