חסימה חלקית?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/01/2015 | 09:56 | מאת: א

שלום בני נולד עם חסימה בצינורית הדמעות, בגיל 7 חודשים היינו אצלך לניסיון פתיחה בלחיצות ובגיל שנה התופעות של דמע והפרשה חלפו. אולם, כאשר מצונן מופיעות הפרשות דלקתיות מהעיניים (תדירות של אחת למספר שבועות). היום הוא בן שנה ו-10 חודשים האם בכל זאת צריך ניתוח או שניתן להמשיך ולראות אם התופעות חולפות מעצמן? האם יעילות הניתוח יורדת עם הזמן? עד איזה גיל אפשר לבצע? תודה רבה.

26/01/2015 | 21:19 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל-א-שלום מה שאת מתארת מתאים ל"הצרות בדרכי הדמעות". כלומר: יש מעבר אך הוא צר. כאשר הכל תקין, אין בעיה, אך כאשר הילד מצונן ויש גודש באף, המעבר נחסם והוא מתנהג כחסימה לכל דבר. לעיתים עובר עם הגדילה, או שאפשר לפתור את הבעיה, אם משמעותית, על ידי הרחבה על ידי בלון. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה