פזילה בפעוטה בת שנה ו-7:

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/01/2015 | 21:59 | מאת: שושנה

שלום וברכה! בתי בת שנה ו7 חודשים, לפני כארבעה שבועות הבחנו בפזילה: עין שמאל נוטה לכיוו האף. רופאת עיניים נוירואופטלמולוגית אבחנה רוחק ראייה וראתה את הפזילה, והפנתה אותנו למרפאת פזילה להתאמת משקפיים בהקדם והמשך טיפול. האורתופטיסט במרפאה אמר שלבתנו יש מספר +3.5 בשתי העיניים. הוא לא ראה את הפזילה (כתב במכתבו "ההורים חושדים בפזילה") ואמר בהחלטיות שאין צורך במשקפיים, שכן אלה יפגעו בתיקון הטבעי של ליקוי הראייה. חזרנו עם תשובתו לרופאה והיא אמרה שאינה מסכימה עם דעתו המקצועית ונתנה לנו מרשם למשקפיים. רכשנו משקפיים אך נשארנו מבולבלים. מה עושים? בברכה ובתודה שושנה

21/01/2015 | 23:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשושנה שלום, האורטופטית דיבר שטויות. פזילה שמופיעה מידי פעם ניגרמת על ידי רוחק ראיה לא מתוקן. לא הוכח מעולם שהרכבת משקפיים מונעת את הירידה הטבעית במספר, והשארת הילדה ללא תיקון תחמיר את הפזילה, אולי גם למצב שמשקפיים לא יספיקו ויהייה צורך בניתוח פזילה. פעוטה עם 3.5+ צריכה לתת 7.0+ כדי לראות דברים בטווח הידיים שלה. התקינו את המשקפיים והיו במעקב. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה