דלקת עיניים תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/01/2015 | 19:11 | מאת: מורן

שלום רב, בני בן חודש וחצי יונק בלבד.לפני כשבוע וחצי החלה אצלו דלקת עיניים חמורה, התנפחות ואודם בעפעפיים ומוגלה מרובה. הרופא נתן טיפות פנימקסין 4פעמים ביום וכשזה לא ממש עזר הוסיף משחת סינטומיצין. לאחר יומיים נראה שיפור ורופא עיניים אצר להמשיך בטיפול זה אך בהמשך נראתה התנפחות בין האף לארובת העין וסימן מעין כחול סגול. הרופא נתן אנטיביוטיקה דרך הפה, צפוויט פורטה 250 במינון 2 מילילטר שלוש פעמים ביום למשך עשרה ימים. שאלתי היא האם הטיפול נכון לדעתך? מומלצת אנטיביוטיקה דרך הפה במצב הזה? ובמינון הזה? תודה אמא מודאגת

12/01/2015 | 15:00 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למורן שלום אי אפשר ואסור לקבוע אבחנה רפואית וטיפול לפי תאור ברשת, בלי לבדוק את הילד. מה שאת מתארת נשמע (עם דגש על "נשמע") כמו פתולוגיה מולדת של שק הדמעות שנקראת "דקריו-ציסטו-צלה" (DacrioCystoCele), אבל כאמור רק נשמע. אם זה נכון, הטיפול הוא לפתוח את החסימה במוצא שק הדמעות אל האף. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה