נזק מצפיה קרובה מיד לטלויזיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/01/2015 | 13:07 | מאת: י

שלום הבת שלי בת כמעט שנתיים. נ והגת לצפות בטלוויזיה ממאוד קרוב. קשה להניא אותה מזה..השאלה היא האם יש בכך משום נזק לעיניים? תודה

07/01/2015 | 13:56 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל(י?) שלום, לא דווח על נזק ישיר לעיניים (מחלת עיניים) כתוצאה מצפיה קרובה במסך. כן יש הנחיות רבות לגבי הגבלת צפייה של ילדים במסכים בגיל הרך, ראו למשל בקישור הבא: נייר עמדה של האיגוד הישראלי לרפואת ילדים בעניין: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4593124,00.html דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה