בדיקת ראייה לבן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/12/2014 | 06:32 | מאת: איריס

לבן שלי יש באופן קבוע נטייה לאדמומית קלה באיזור הזקיק של הריס. בעבר הייתה לו דלקת עיניים והוא טופל בטיפות, אבל עדיין יש אדמומיות קלה. האם צריך לקחת אותו לבדיקה אצל רופא עיניים, כדי לבדוק שזה לא ווירוס שיפגע לו בראייה? ובכלל, האם בשביל ההתפתחות התקינה צריך באיזשהו גיל לקחת אותו לבדיקת מעקב אצל רופא עיניים?

25/12/2014 | 23:06 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאיריס שלום, 1-אין קשר בין אודם בזקיק של הריס לבין זיהום וירלי שמסכן את הראיה. 2-כדאי שכל ילד בגיל שנה יעבור בדיקת עיניים מלאה כולל הרחבת אישונים ובדיקת הצורך במשקפיים כדי לאתר בזמן גורמי סיכון לעין עצלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה