רפרקציה היפרמטרופיה גבוהה בתינוק גיל שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/12/2014 | 22:56 | מאת: מרגו

שלום, הילד שלי בן שנה לקחתי אותו לרופא עיניים עקב פזילה הרופאה בדקה אותו והוחלט לשים משקפיים. לפי הבדיקה המספר הינו -8.5 ונתנה לו משקפיים מונופוקלים. מה זה אומר? יש לזה טיפול? אני פשוט מבולבלת וזקוקה להסבר... אולי כדאי חוות דעת נוספת?

14/12/2014 | 11:58 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למרגו שלום, נתחיל בדבר הטוב: למזלך הוא אובחן בזמן, (ילדים כאלו, בעיקר אם הם לא פוזלים, מגיים לעיתים לגילאי 3-6 בלי אבחנה, ומפתחים את כל הבעיות הקשורות ברוחק ראיה גבוה לא מתוקן), כך שצפוי שבטיפול נכון במשקפיים הפזילה תהייה בשליטה מלאה, ולא תתפתחנה תופעות נוספות כגון עין עצלה וקשיים בעבוד'ה לקרוב. לעצם העניין: את צריכה לחזור לרופאה המטפלת, אולי לפגישה בלי הילד, כדי לקבל הסבר מקיף על הבעיה, המשמעויות, הטיפול וכדומה. (מה שנקרא: אל תעזבי עד שלא תהיי בטוחה שהבנת הכל...). הטיפול הנדרש הוא משקפיים מתאימים, במידה ועם המשקפיים אין כלל פזילה. דר. נוימן

14/12/2014 | 21:06 | מאת: מרגו

תודה רבה על תשובתך! הייתי מאוד נסערת ועכשיו הרבה פחות.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה