תינוק בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/12/2014 | 16:03 | מאת: שרון

שלום רב, התינוק שלי בן חודשיים וחצי נולד בשבוע 37 ויום במשקל 2.460. כיום הבחנו כי הוא לא מסתכל לנו בפנים לרוב אלא לצדדים, כן מבחין בצבעים ולעיתים כן עוקב אחרי מוביל. אבל נראה כי מעקב אחר חפץ או פנים ממש קשה לו ואף קשה לתפוס את תשומת ליבו, יותר נוטה לראות מקור אור ולא עלינו. כאילו מרחוק יותר קל לו. האם הראייה עדיין יכולה להתפתח? והוא יתמקד יותר? או שיש מקום לבדיקת עיינים מלאה כוללת הרחבת אישונים בגיל הזה? אשמח לתשובה אמא מודאגת

14/12/2014 | 12:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, התשובה היא "כן" לשתי השאלות: גם הראיה בהחלט יכולה להתפתח(וזה קרוב לוודאי מה שיקרה) לראיה תקינה ונורמלית, וכן כדאי להתייעץ עם רופא עיניים לילדים שיבצע בדיקת עיניים מלאה ויוודא שאין ממצא שיכול להסביר למה הילד עדיין לא עוקב היטב. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה