פזילה כגורם לעיכוב התפתחותי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/12/2014 | 06:49 | מאת: אלי

שלום רב בני נולד לפני שנה בדיוק עם פזילה שאובחנה לפני כחצי שנה ומאז הוא מרכיב משקפיים ורטייה שעתיים ביום. רצתי לדעת האם יש קשר בין המשקפיים לעיכוב התפתחותי? משקל גופו יחסית עולה לאט משקלו היום הוא 9 קילו. נולד 3.5. הוא מצליח להיעמד בעזרת כיסא אבל הוא לא יוצר קשר עין ועדיין לא מצביע על חפצים. ההברה היחידה שהוא אומר היא דה דה דה. אשמח לדעת האם יש סיבה לדאגה או שזה נשמע לך תקין. תודה

08/12/2014 | 17:12 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאלי שלום, אמנם פזילה שכיחה יותר במגוון של הפרעות נאורולוגיות, אבל הפזילה לכשעצמה לא גורמת לעיכוב התפתחותי. כמובן שגם משקפיים לא גורמים. העובדה שילד בגיל שנה לא יוצר כלל קשר עין (אם הבנתי נכון את התיאור שלך), היא בהחלט לא תקינה. גם ילד עם פזילה משמעותית יוצר קשר עין מצויין (אם כי בעין אחת, זו שלא פוזלת). כדאי לידע את רופא העיניים המטפל בעניין הזה דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה