שאלה בקשר לבריאות העיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/11/2014 | 17:46 | מאת: שימי

יוצא לי להיות די הרבה זמן מול הסמארטפון ואני שם לב שכשאני עובר מפוקוס על הסמארטפון לראייה מחוצה לו, חדות הראייה קצת נחלשת. שאלתי היא האם צריך להזהר מצפייה ממושכת במסך היחסית קטן? ואם כן, כמה זמן?

07/12/2014 | 12:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשימי שלום, מה שאתה מתאר הוא קושי במעבר ממיקוד קרוב למיקוד רחוק. אם הייתי ממקד אותו זמן על כתב קטן מודפס על נייר (למשל) ואז עובר לרחוק, הייתה מתרחשת אותה התופעה. לא קשור לעצם עליו הסתכלת, סמארטפון במקרה הזה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה