תיקון עם עדשה לא משפר יותר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/11/2014 | 10:14 | מאת: סיגל

שלום, ההיתי עם שני בני התאומים )זהים) בבדיקת עינים אצל רופא עינים. הבדיקה היתה ממש בדיקה מהירה וומזלזלת כוללת טיפות להרחבת אישון שבסופה אמר לי הרופא כי יש לפנות לייעוץ בבית חולים כי התיקון בעדשה לא משפר יותר , גם שימוש בחריר לא עזר. אני מאד נלחצתי ולא הבנתי את פשר האבחנה. למחרת לקחתי אותם לאופטומטריסט שהתאים להם משקפיים ולא זיהה כלל את טענת הרופא בקופח. אני בכל מקרה מתכוונת לקחת אותם לייעוץ אבל שאלתי, האם יתכן כי הרופא טעה?? האם לפי אבחנת הרופא גם האופטומטריסט לא היה מצליח להתאים להם עדשה מתקנת?? הנתונים של הראשון בבדיקה אצל הרופא - חדות שמאל 6/18 ימין 6/24 רפרקציה שמאל -1 -1 צילינדר ימין -1.5 -.25 צילינדר קרקעית העין רשתית נורמל . השני חדות שמאל 6/30 ימין 6/30 רפרקציה שמאל -1.5 -1 צילינדר ימין -1 -.5 צילינדר קרקעית העין נורמל. אני מודאגת ומבולבלת מאד ועד שאקבל תור לבית חולים. תודה רבה מאד.

22/11/2014 | 15:12 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסיגל שלום, לא ציינת, (או שלא מצאתי בשאלה), את חדות הראיה בתיקון מלא במשקפיים הנכונים. אם תקין, הכל בסדר, אם לא, צריך לברר למה. (תמיד יש סיבה ברורה). מציע שתגשי לרופא עיניים לילדים שיפתור את הקושיה. וכן- רופאים בהחלט יכולים לטעות... דר. נוימן

22/11/2014 | 21:24 | מאת: סיגל

תודה רבה מאד , דר נוימן.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה