חסימה בכיס הדמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/11/2014 | 20:33 | מאת: יעל

שלום ד'ר נוימן לבני בן ה3 חודשים יש חסימה בצינורית, הרפואית ילדים אמרה לנו לתת טיפות למשך 5 ימים, הטיפול כמובן לא עזר אז פנינו לרופא עיניים שאמר לנו לתת סולפציד עד שהחסימה תשתחרר למרות שזה יכול להיות עד גיל שנה, אני כרגע לא התחלתי את הטיפול כי זה נראה לי לא נכון לתת אנטיביוטיקה תקופה כזאת ארוכה. הבנתי שניתן לשחרר אצל רופא בלחיצה-מאיזה גיל אפשר?האם צריך עד אז לתת אנטיביוטיקה? האם יש סכנה באי מתן טיפול אנטיביוטי?

22/11/2014 | 15:07 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום, ככל שהתינוק צעיר יותר, הסיכוי לפתוח בלחיצה טוב יותר. בכל מקרה ההצלחה היא בכשליש מהמקרים, יורדת לאחר גיל 3-4 חדשים. מדובר בחסימה מכנית, אנטיביוטיקה (חומר שהורג חיידקים), לא אמורה לעזור, ובמתן ממושך תגרום להתפתחות זנים עמידים דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה