דלקות עיניים חוזרות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/11/2014 | 11:04 | מאת: נועה

שלום, הבת שלי בת 8 חודשים. סובלת מדלקות עיניים חוזרות מגיל חודשיים. בגיל חודשיים נלקח משטח מהעין ונמצא חיידק אינפלואנזה- טופל בטיפות ולאחר שלא עזרו גם בסינטומיצין. לאחר חמישה ימי טיפול הדלקת חזרה וניתן לה סינטומיצין למשך 7 ימים והדלקת עברה. החל מגיל 4 חודשים הדלקות חוזרות כל שבועיים-שלושה לאחר טיפול של 7 ימים בסינטומיצין, במיוחד כשחולה. הדלקת מגיבה מיד לסינטומיצין. לפני כשלושה שבועות כשהיתה דלקת נלקח משטח ונמצא גם אינפלואנזה וגם סטרפטוקוק (נלקחו רק פעמיים משטחים עד כה), בבדיקות דם לא היה חשד לזיהום חיידקי. יש לציין שהדלקות לא סוערות אלא לרוב רק הפרשה (בגלל זה תמיד חושבים שזה רק חלק מהוירוס), ובדרך כלל רק בעין ימין. האם יש טעם לבדוק כשאין סימני דלקת? וגם לאחר יום-יומיים כשחוזרת לגן לא ניתן לתת טיפול 3 פעמים ביום אלא רק בוקר וערב (בגן לא נותנים תרופות). הרופאה אמרה שזה מספיק אבל אולי בגלל זה הדלקות חוזרות? לטפל אצל רופא עיניים או שמספיק לטפל אצל רופא ילדים? תודה

19/11/2014 | 18:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

האם הילדה דומעת גם כאשר היא לא בוכה, אפילו מידי פעם? עד לכמה הלחמית (ה"לבן") של העין אדומה בזמן שיש "דלקת"? אם יש דמעת, והעין לא אדומה, מדובר בחסימה בדרכי הדמעות ולא בזיהום בקטריאלי ראשוני. דר. נוימן

19/11/2014 | 20:10 | מאת: נועה

אין דמעת אבל העין לא אדומה. ההפרשה היא צהבהבה ומגיבה מאוד מהר לסינטומצין.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה