פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/11/2014 | 15:47 | מאת: מיכל

יש לי תינוקת בת ארבעה שבועות . לפני שבוע אישפזו אותה בגלל חום . היינו מאושפזים שלושה ימים בגלל חום . בלילה האחרון ביקשתי מאימי שתחליף אותי לשעתיים כדי שאלך הבייתה להתקלח בזמן שהלכתי התינוקת ממש בכתה. אמא שלי הייתה איתה וקראה לאחות . האחות ראתה שיש לה אדמומיות בעור. ואמא שלי מספרת לי שהאחות פתאום לקחת את התינוקת ואז החזיקה אותה בידיים תוך כדי שהיא תומכת לה בראש, והרימה אותה מהר למעלה והורידה אותה מהר ואז שוב ואז שוב (שלוש פעמים ). אימי לא הבינה למה עשתה זאת.האם יכול לגרום נזק לתינוקת ? כמו פזילה פאומית. הבנתי שזה לא טלטול אבל בכל זאת להרים מהר ולהוריד מהר, כך שלוש פעמים , נשמע לי קצת מפחיד. רציתי לשאול אם מקובל לעשות דבר כזה לתינוקת. אני ראיתי פעם רופא בבית חולים עושה זאת מרים מהר ומוריד אבל לא מבינה למה האחות עשתה זאת . האם יכול להיגרם נזק מפעולה זו ? כמו פזילה פתאומית ?

19/11/2014 | 18:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום, זו לו בדיוק שאלה לרופא עיניים. לעיניים לא יכול להיגרם נזק מהרמה והורדה "סבירות", ודאי שלא פזילה. טלטול שגורם לנזק למח או לעיניים זו פעולה "נמרצת" מאד. לא נראה לי שיש מקום לדאגה מהאירוע הזה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה